Opleiding Module Toezicht

Assistent Drogisten (op basis van Advsieren 1 en Adviseren 2) die graag Drogist willen worden kunnen de module Toezicht volgen. 
De Drogist draagt de verantwoording over het verstrekken van de zelfzorgmedicijnen aan de klant of het doorverwijzen van de klant naar de huisarts. Hij is de spil van de drogisterij. Naast advisering van de klant voert hij ook het overleg met bijvoorbeeld de huisarts en vervult een vraagbaakfunctie richting de verkoopmedewerkers en assistent-drogist. Daarnaast wordt van de drogist verwacht dat hij op de hoogte is van wet- en regelgeving binnen de branche.

Inhoud van de opleiding

In de module Toezicht komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Verantwoorde zorg
 • Producten en hun wetgeving
 • Kwaliteitszorg
 • Toezicht houden
 • Bijlagen

De online leeromgeving

De online module Toezicht van IMKO Vakopleidingen is gebaseerd op de digitale leeromgeving van IMKO. Deze digitale leeromgeving is overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Studenten weten wat en hoe ze moeten leren en kunnen snel de gewenste informatie vinden.

IMKO Vakopleidingen beschikt over een moderne, toegankelijke leeromgeving waarin onderwerpen op een heldere manier geïntroduceerd worden. De leeromgeving beschikt over diverse werkvormen die zorgen voor afwisseling en optimale kennisopname.

Tabel Digitale Leeromgeving Informatiesheet Drogist 2017-2

 

Naast de digitale leeromgeving biedt IMKO Vakopleidingen volop mogelijkheden om de lesstof te oefenen. 

 • Compleet geïntegreerd naslagwerk - Dit naslagwerk bevat alle theorie uit de leeromgeving.
 • Productkaartjes - Om de producten/werkzame stoffen goed te oefenen.
 • Fotokaartjes - Een speelse manier om de risicofactoren bij producten te oefenen.
 • Advieskaarten - De standaard die leidend is voor het advies aan de klant.
 • Invuloefeningen - Een oefening met openvragen die de deelnemer naar IMKO Vakopleidingen kan sturen voor persoonlijke feedback.
 • Exameneisen - De eisen waaraan de deelnemer moet voldoen voor examinering. 

Monitoren

In de digitale leeromgeving van IMKO Vakopleidingen is veel aandacht besteed aan de monitor- en rapportagefuncties. Onze leeromgeving kent verschillende gebruikersgroepen, zoals medewerkers (deelnemers), management en IMKO Vakopleidingen en docenten. Het IMKO Portal geeft al deze gebruikers tijdens en na afloop van een opleidingstraject inzicht in de voortgang en resultaten van deelnemers en/of deelnemersgroepen.

Begeleiding
Gedurende het gehele opleidingstraject staan onze docenten en studiecoaches klaar om de deelnemer te begeleiden. De deelnemer kan proactief contact met IMKO Vakopleidingen opnemen bij vragen over de lesstof of voor studietips, maar de docent of studiecoach kan ook zelf contact met de deelnemer opnemen, bijvoorbeeld als zij zien dat de deelnemer achterblijft. 

Opleidingsduur

De duur van de online module Toezicht is afhankelijk van inzet en motivatie. In het algemeen bestaat de studiebelasting uit ongeveer 10 uur per week. De module Toezicht ongeveer beslaat ongeveer 2,5 maand. 

Toelatingseisen

De module Toezicht is toegangelijk voor Assistent Drogisten die Adviseren 1 en Adviseren 2 hebben behaald. 

Studiemateriaal

Na inschrijving ontvangt de deelnemer een mail met inloggegevens en een studiehandleiding.

Inschrijven

Inschrijven kan op elk gewenst moment via de inschrijfbutton onderaan deze pagina of via het tabblad 'inschrijven'. Binnen 7 dagen ontvangt de deelnemer een bevestiging met de inlogcode en een studiehandleiding waarmee hij direct aan de slag kan met de opleiding. Als werkgever is het ook mogelijk meerdere werknemers tegelijk in te schrijven. 

Examinering

De examens worden afgenomen door de gecertificeerde exameninstelling Pharmacon. 

Erkenning

De module Toezicht leidt in combinatie met de modules Adviseren 1 en Adviseren 2 tot het door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven erkend diploma Drogist. 

Kosten 

De kosten voor de module Toezicht bedragen € 265,00 exclusief btw. De opleidingsprijs is exclusief examengeld.

Voor examens gelden de kosten van de exameninstelling. Deze worden rechtstreeks bij de exameninstelling betaald. 

Schrijf je nu in Vraag informatie aan