• IMKO
  • »
  • Vernieuwingen module Specialisatie Hang- en Sluitwerk

Vernieuwingen module Specialisatie Hang- en Sluitwerk

Gepubliceerd op: 16 maart 2020

Studiecentrum MINERVA en IMKO Vakopleidingen fuseren tot Capabel PRO, dat zich specialiseert in begeleid afstandsonderwijs. Capabel PRO voert een aantal belangrijke vernieuwingen door bij de opleiding Specialisatie Hang- en Sluitwerk. Hieronder kun je daar mee over lezen.

Je kunt nu doelgerichter leren voor je examen met meer variatie en een heldere structuur. Alle examenleerstof is nu op een witte achtergrond te vinden. Informatie die niet op het examen gevraagd wordt, wordt in een blauw kader weergegeven. Let er dus goed op dat je de stof met de witte achtergrond wel leert voor het examen en de stof met de blauwe achtergrond niet.

Ook heeft elk hoofdstuk binnen de module nu een goed-of-fout-oefening, waarbij je meerkeuzevragen beantwoordt. Deze vragen lijken op echte examenvragen. Je kunt na beantwoording zien wat je goed of fout hebt ingevuld en wat het juiste antwoord is. Zo weet je altijd of je goed op weg bent. Naast een goed-of-fout-oefening, heeft elk hoofdstuk ook een proeftoets. Bij deze proeftoets krijg je ook na afloop te zien welke vraag je goed of fout beantwoord hebt, maar niet wat het juiste antwoord is. Je weet dus precies waar je nog extra aan moet werken. Je kunt toetsen nu ook vaker maken. Elke keer dat je de toets maakt, krijg je namelijk nieuwe vragen. Het is dus zeker de moeite waard om toetsen vaker te maken om het maximale uit jezelf te halen!

Na het klantadviesgesprek volgt er nog een proefexamen. De vragen die in het proefexamen aan bod komen, zijn weer anders dan de vragen die je bij de proeftoets hebt beantwoord. Net als de proeftoets, kun je dit examen ook vaker maken en krijg je bij elke poging weer nieuwe vragen. Het proefexamen is representatief voor het echte examen. Je kunt dus nog beter voorbereid examen doen!

Naast alle inhoudelijke vernieuwingen zijn er ook nog een aantal uiterlijke vernieuwingen doorgevoerd. De opleiding heeft nu een mooie, nette en duidelijke stijl, waardoor het voor jou gemakkelijker is om door de opleiding te navigeren en hierin je weg te vinden. Daarnaast staan er veel nieuwe video’s met extra informatie over de opleiding voor je klaar, waardoor de opleiding aantrekkelijker aan je wordt gepresenteerd.

Kortom, we hebben veel veranderd in de module Specialisatie Hang- en Sluitwerk om voor jou een optimale leerervaring te creëren. Wij weten zeker dat we jou met deze vernieuwingen een stapje dichter bij je MBO- of branchediploma brengen en hiermee naar een mooie toekomst als PROfessional!