Opleiding Verkoop in de Drogisterij

Verkopers in de drogisterij hebben verantwoordelijk werk en moeten zich daar ook naar gedragen. Zij verkopen geneesmiddelen en die kunnen bij verkeerd gebruik gevaar opleveren voor de gezondheid. De overheid kijkt dan ook goed naar wat de drogist en zijn medewerkers aan klanten vertellen en verkopen.

De opleiding verkoopmedewerker drogisterij is een zeer praktische opleiding die de student de basiskennis biedt van de meest verkochte zelfzorggeneesmiddelen. De student leert wat zijn rol is bij de verkoop van geneesmiddelen en wanneer hij de Assistent Drogist of Drogist moet inschakelen voor verder advies of voorlichting. De onderwerpen die in de opleiding aan bod komen, zijn o.a. basiskennis, anatomie, zenuwstelsel, ademhaling, spijsvertering, huid, communicatie en voorlichting.

Aan het einde van de opleiding beschikt de student over een goede basiskennis van de verschillende soorten zelfzorggeneesmiddelen die in de drogisterij worden verkocht. De verkoper in de drogisterij weet:

  • Wat een drogist doet op het gebied van zelfzorggeneesmiddelenvoorziening;
  • Wat daarbij de taak is van een goede verkoper;
  • Wat deze aan klanten mag vertellen over de zelfzorggeneesmiddelen en wat niet;
  • Op welk moment de verkoper de hulp van de (assistent)drogist moet inroepen. 

De online leeromgeving

De online zelfstudie Verkoop in de Drogisterij van IMKO Vakopleidingen is gebaseerd op de digitale leeromgeving van IMKO. Deze digitale leeromgeving is overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Studenten weten wat en hoe ze moeten leren en kunnen snel de gewenste informatie vinden.

IMKO Vakopleidingen beschikt over een moderne, toegankelijke leeromgeving waarin onderwerpen op een heldere manier geïntroduceerd worden. De leeromgeving beschikt over diverse werkvormen die zorgen voor afwisseling en optimale kennisopname.

In de digitale leeromgeving is het lesmateriaal als volgt verwerkt:

  • Tutorials - Hierin staat de lesstof beschreven en vormt het digitaal werkboek.
  • Klant-adviesgesprek - In een virtuele omgeving worden de vaardigheden m.b.t. het beheersen van de materie in relatie tot de klant getraind.
  • Goed en Fout? - Dit onderdeel bevat een kennisoefening.
  • Oefentoets - Dit onderdeel bevat een herhalingsoefening. 
  • Proefexamen - Het proefexamen is opgebouwd uit representatieve vragen m.b.t. de lesstof en dient als voorbereiding op het examen.

Uniek en uitdagend zijn de interactieve klant-adviesgesprekken waarin een situatie op de werkvloer nagebootst wordt. Leuk om te doen en een uitstekende voorbereiding op de praktijk! Tussentijdse proeftoetsen en het oefenexamen aan het eind van de opleiding, geven een indicatie of men de stof voldoende beheerst voor deelname aan het examen.

Monitoren

In de digitale leeromgeving van IMKO Vakopleidingen is veel aandacht besteed aan de monitor- en rapportagefuncties. Onze leeromgeving kent verschillende gebruikersgroepen, zoals medewerkers (studenten), management en IMKO Vakopleidingen en docenten. Het IMKO Portal geeft al deze gebruikers tijdens en na afloop van een opleidingstraject inzicht in de voortgang en resultaten van gebruikers en/of gebruikersgroepen.

Opleidingsduur

De duur van de online opleiding voor verkoop in de drogisterij is afhankelijk van inzet en motivatie. In het algemeen bestaat de studiebelasting uit ongeveer 10 uur per week. De opleiding Verkoop in de Drogisterij beslaat ongeveer 3 maanden.

Toelatingseisen

De opleiding is voor iedereen met interesse voor de drogisterijbranche toegankelijk.

Studiemateriaal

Na inschrijving ontvangt de student een mail met inloggegevens en een studiehandleiding.

Inschrijven

Inschrijven kan op elk gewenst moment via de inschrijfbutton onderaan deze pagina of via het tabblad 'inschrijven'. Binnen 7 dagen ontvangt de cursist een bevestiging met de inlogcode en een studiehandleiding waarmee hij direct aan de slag kan met de opleiding. Als werkgever is het ook mogelijk meerdere werknemers tegelijk in te schrijven. 

Examinering

De examens worden afgenomen door een gecertificeerde exameninstelling zoals Pharmacon. 

Erkenning

De opleiding Verkoop in de Drogisterij leidt tot het door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven gecertificeerde diploma Verkoop in de Drogisterij. 

Kosten 

De kosten voor de opleiding Verkoop in de Drogisterij bedragen € 225,00 exclusief btw. De opleidingsprijs is exclusief examengeld. 

Voor examens gelden de kosten van de exameninstelling. Deze worden rechtstreeks bij de exameninstelling betaald. 

Schrijf je nu in Vraag informatie aan